Besox

Alternatieve verloning in België : Terbeschikkingstelling van IT (5/8)

10 augustus 2016

In deze reeks over alternatieve verloningsvormen in België wensen we bij Besox u als werkgever te helpen met het optimaliseren van uw loonmassa.

Video 5 : Terbeschikkingstelling van IT

U kan als werkgever uw werknemer voorzien van IT, de werknemer zal op dit voordeel forfaitair belast worden, indien hij het toestel ook gebruikt voor privé doeleinden. Deze voordelen zijn telkens aftrekbaar.

Indien u een werknemer voorziet van een computer of laptop zal de werknemer forfaitair belast worden voor 6 € per maand, betaalt u ook het internetabonnement van de werknemer komt daar 5 € per maand bovenop.

Indien u de werknemer voorziet van een tablet of een smartphone zal de werknemer forfaitair belast worden voor 3 € per maand, 4 € per maand extra indien u het telefoonabonnement betaalt en nog eens 5 € extra indien de werknemer ook data verbruikt.

U kan als werkgever ook tussenkomen in de aankoop van een volledige computerconfiguratie, het zogenoemde PC-privéplan. Dit hoeft u niet toe te kennen aan alle werknemers, het volstaat dat u als werkgever bekendmaakt dat u bereid bent financieel tussen te komen.

Voorwaarde is dat het materiaal in nieuwe staat moet zijn, dat de belastbare bezoldiging van uw werknemer maximaal 33820 € is én u slechts tussenkomt voor maximum 860 € per jaar (om de 3 jaar).

Voor meer informatie kan u uiteraard steeds terecht bij uw payroll consulent.