Besox

Elektronische kaart voor (maaltijd)cheques: wat bij uitdiensttreding?

30 november 2021

Indien uw werknemers elektronische cheques toegekend krijgen, ontvangen zij hiervoor een kaart van de uitgiftemaatschappij.

Deze kaart is van de werknemer persoonlijk en is niet gebonden aan de onderneming waar hij in dienst is. Dit is belangrijk om te weten, zodat de kaart bij uitdiensttreding niet wordt geblokkeerd of vernietigd. De werkgever kan wel kan aan de uitgiftemaatschappij melden dat de werknemer uit dienst is. De kaart wordt dan niet geblokkeerd door de beëindiging van het contract en de werknemer kan blijven genieten van de voordelen die hij heeft ontvangen.

Soms moet de werkgever na uitdiensttreding nog cheques opladen op de kaart, of is een volgende werkgever bij hetzelfde uitgiftebedrijf aangesloten. Als een werknemer al een kaart heeft van een vorige werkgever, moet er door de nieuwe werkgever geen nieuwe kaart besteld worden. Aan de hand van de naam en het sociale zekerheidsnummer van de werknemer kan de kaart terug worden geactiveerd.

Om kosten te voorkomen, wijst u uw werknemers bij uitdiensttreding er best op dat zij hun kaart nog ter beschikking houden.