Besox

Nu 10% korting op de eenvoudigste tool om uw sociale verkiezingen goed te laten verlopen!

3 mei 2019

De sociale verkiezingen van 2020 lijken nog veraf, maar als uw organisatie meer dan 50 werknemers tewerkstelt, weet u voor welke uitdagingen u komt te staan. Met meer dan 100 medewerkers komt er (bovenop de verkiezingen voor een comité voor preventie en bescherming op het werk) nog eens de verkiezing van een ondernemingsraad bij. Sowieso is het goed tijdig uw voorzorgen te nemen.

Sociale verkiezingen organiseren is een serieuze kluif. De procedure is omslachtig en tijdrovend. Ze dwingt uw onderneming om een strakke timing te volgen en laat geen ruimte voor fouten. Alle hulpmiddelen om mogelijke praktische en juridische valkuilen te omzeilen, zijn dan ook meer dan welkom.

Voor vele werkgevers is het een vraagteken hoe die lange en strikte procedure van 150 dagen aan te pakken en met welke partner in zee te gaan. Besox heeft voor u een marktstudie gedaan van de verschillende programma’s en pakketten die vandaag aangeboden worden. Wij zijn tot het besluit gekomen dat de XY- tool van Agoria niet alleen betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is, maar bovendien goedkoop in vergelijking met andere pakketten. Het softwareprogramma wordt ook aanbevolen door het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en is erkend door de vakbonden. Ongeacht uw sector of activiteit, kunt u er makkelijk zelf mee aan de slag.

Met de software begeleidt agoria u door de procedure via een duidelijke tijdlijn en een paar acties. Het programma wordt gevoed met uw bedrijfsgegevens, de personeelslijst en de lijst met de kandidaten die door de vakbonden worden voorgedragen. Alle gegevens kunnen via een excel-bestand worden ingevoerd.

De XY-Tool 2020 stelt alle wettelijke en informatieve documenten die doorheen de sociale verkiezingen moeten aangeplakt worden, te uwer beschikking in Word of .pdf formaat. Agoria voorziet uiteraard ook in de technische ondersteuning en praktische hulp bij het gebruik van het programma.

Daarnaast staat agoria gedurende de ganse verkiezingsprocedure in voor de juridische ondersteuning, en organiseren ze 3 seminars waarbij telkens een deel van de procedure aan bod komt en ook een praktische workshop over dag Y.

De kostprijs van deze diensten, vindt u hieronder.

Vul uw bestelformulier in (nu 10% korting)

Agoria organiseert deze maand bovendien gratis infosessies over de sociale verkiezingen. Dit betreft een algemene opleiding (welke bedrijven moeten verkiezingen organiseren, wat zijn de nieuwigheden….) en staat los van de procedurele seminaries die voorzien zijn in de pakketten die hierboven worden besproken.

Tevens wordt van de gelegenheid gebruikgemaakt om de volledige dienstverlening van Agoria zowel tijdens de procedure als op de dag van de verkiezingen zelf uit de doeken te doen. Daarbij zal de online-applicatie van de geactualiseerde XY-Tool een belangrijk hulpmiddel zijn. Deze tool zal ook gedemonstreerd worden. Op het einde van de infosessie wordt kort het woord aan Elegio gegeven die een elektronische stemoplossing heeft ontworpen voor de sociale verkiezingen.

De deelname aan dit seminarie is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. U dien hiervoor een mail te sturen naar gwen.vervenne@agoria.be , met de vermelding welk seminarie u wenst te volgen.

DATA EN LOCATIES

  • Antwerpen: maandag 13 mei 2019 van 14.00 tot 17.00 uur ,Plaats: BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem
  • Brabant: dinsdag 14 mei 2019 van 13.00 tot 16.00 uur, Plaats: BluePoint Brussels, A. Reyerslaan 80, 1030 Brussel
  • Oost-Vlaanderen: donderdag 16 mei 2019 van 9.00 tot 12.00 uur, Plaats: Drukkerij Schaubroeck nv, Steenweg Deinze 154, 9810 Nazareth
  • Limburg: dinsdag 21 mei 2019 van 14.00 tot 17.00 uur, Plaats: Thor Central, André Dumontlaan 67, 3600 Genk
  • West-Vlaanderen: donderdag 23 mei 2019 van 9.00 tot 12.00 uur, Plaats: Kortrijk Xpo Meeting Center, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk Zaal MC 4 – gebruik Parking 6

Hebt u vragen? Geef ons gerust een seintje!