Besox

Flitscontroles in de elektrotechnische sector en de bouwsector in maart 2020

18 februari 2020

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft aangekondigd dat de inspectiediensten in de maand maart 2020 flitscontroles zullen uitvoeren in de elektrotechnische sector en in de bouwsector.

Deze aangekondigde flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden daarom op voorhand gepubliceerd op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst). Dit neemt echter niet weg dat de inspectiediensten, bij vaststelling van zwaarwichtige inbreuken, ook tijdens deze flitscontroles kordaat kunnen optreden en indien nodig verbaliseren.

De gewone, onaangekondigde controles zullen uiteraard onverminderd blijven doorgaan en zware sociale fraude zal streng worden aangepakt.

De SIOD stelt een specifieke checklist voor de bouwsector ter beschikking. Voor de elektrotechnische sector werd geen specifieke checklist voorzien, maar de SIOD liet weten dat de betrokken werkgevers zich kunnen baseren op de checklist voor de metaalsector. Deze checklists geven een handig overzicht van de documenten die de inspectiediensten bij een controle kunnen opvragen.

Bron: www.siod.belgie.be.