Meedenken met de klant

auto shopping wijnegem

 

Auto Shopping Wijnegem is een erkend verkooppunt en hersteller van de PSA Groupe1 en sinds 2015 gevestigd rechtover het Wijnegem Shopping Center, maar eerder al actief in Borgerhout. Na het zoveelste akkefietje met zijn vorig sociaal secretariaat, besloot afgevaardigd bestuurder Dirk Gabriël over te stappen naar Besox.

“Ik krijg een persoonlijke aanpak én een antwoord op al mijn vragen”

Ze moeten niet meer sparen voor een nieuwe en ze rijden hem ook niet langer ‘op’. En dat leasingcontract geldt niet enkel voor de auto as such, maar daar is vaak ook nog de verzekering inbegrepen, de wegentaks, het onderhoudscontract … Zowat 80 % van onze particuliere verkoop gebeurt ondertussen met een onderhoudscontract.”

BESOX KIJKT MEE IN MIJN TOEKOMST

Na 15 jaar had Gabriël het ondertussen wel gehad met zijn huid sociaal secretariaat. “Ze veranderen om de zes maand uw dossierbeheerder omdat ze hun mensen willen laten roteren. Op die manier wordt een persoonlijk contact onmogelijk, natuurlijk.

En er gebeurden een paar fouten waarop ze onvoldoende anticipeerden, wat mij een bom geld heeft gekost. Toen was de maat vol. Besox ging net van start met een kantoor in Antwerpen en van hen kreeg ik wel een persoonlijke aanpak én een antwoord op al mijn vragen. Zij denken met mij mee en dat vind ik heel belangrijk.”

Wat Gabriël ook enorm heeft gecharmeerd, was dat ze voor hun nieuwe medewerker in Antwerpen de bedrijfswagen in zijn garage hebben gekocht. Het was voor hem een duidelijk bewijs dat zij voor de langetermijnrelatie gaan. “Hun persoonlijke aanpak waardeer ik ontzettend. Ze komen regelmatig langs en wanneer ik hen contacteer hoef ik alleen mijn naam te zeggen en dat is voldoende – ze kennen mijn dossier vanbuiten. Ze zitten mee op de kloek van mijn bedrijf zodat ik toekomstgericht kan denken. En dat is nodig, want voor het jaar 2020 staan er grote investeringen op til: een grotere toonzaal, een nieuwe werkplaats, een verdubbeling van het personeel… Met Besox weet ik in elk geval dat me over dat laatste geen zorgen zal moeten maken.”

Wie is Auto Shopping Wijnegem?

De autobranche is niet meer wat ze twintig jaar geleden was: toen bestond een voertuig voor 80 % uit mechaniek. Nu is dat amper 30 %; de rest is multimedia, elektronica en chemie. “Dat heeft een grote weerslag op de kennis die we van onze medewerkers verwachten”, aldus Dirk Gabriël, “de tijd dat je enkel met goede mecaniciens een garage kon runnen, is voorbij.”

Toen Gabriël van Borgerhout naar Wijnegem verhuisde, verkocht hij jaarlijks zo’n 60 tot 80 voertuigen. Hij ging op zijn nieuwe locatie van start met 5 personeelsleden, een aantal dat hij al snel moest uitbreiden. Ondertussen telt Auto Shopping Wijnegem 16 personeelsleden en staat het jaarlijks aantal verkochte voertuigen op 350. “Het zijn niet enkel de constructie en de samenstelling van een auto die veranderen, maar ook het concept: mensen hébben niet langer een auto, maar leasen hem.