Eindelijk software op maat voor onze sector

Mandel Car

 

Mandel Car is sinds 1933 gespecialiseerd in bussenvervoer. Door de jaren heen kende het bedrijf een enorme groei met op vandaag 56 voertuigen (lijnbussen, autocars en schoolbussen) in bezit en 81 personeelsleden in dienst.

Op zoek naar de juiste partner

In 2023 gingen we op zoek naar een nieuwe partner om onze payroll in goede banen te leiden. Bij onze vorige partner misten we persoonlijk contact en een vlotte service. Door de complexiteit van onze sector was dit geen simpele opdracht.

Besox stelde voor om samen met ons en Sodeco, een op maat gemaakt software programma te ontwikkelen speciaal voor de bussensector. Dankzij hun gedrevenheid en medewerking hebben we vandaag één platform waarin zowel Besox als wij als klant alle HR-data kunnen verwerken.

Op maat gemaakt software programma

Doordat een chauffeur zowel met een lijnbus, schoolbus als autocar kan rijden (als hij hiervoor gebrevetteerd is) en deze activiteiten telkens onder een ander paritair comité vallen, is de personeelsadministratie een echte uitdaging. Met ons voorgaand systeem moesten we per paritair comité in een ander programma werken. Nu hebben we 1 geïntegreerde tool waarin zowel de gegevens van de werknemers, de prestaties en de ritten kunnen bijgehouden worden. Nu alles op één plaats zit kan onze dossierbeheerder het eenvoudig overnemen waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd en de loonverwerking vlot verloopt.

Een andere grote troef is de historiek van De Lijnritten. Zo kunnen we steeds de uurschema’s uit het verleden terugvinden en met dezelfde ritnummers blijven werken.

Persoonlijk contact en uitgebreide dienstverlening

We werken met één dossierbeheerder die alle kennis van het bussenvervoer in huis heeft. Besox helpt ons niet enkel bij de loonverwerking maar begeleid ons ook bij het opstellen van juridische documenten en overeenkomsten, de werking van flexijobs, de juiste communicatie sturen naar onze 81 werknemers en ons loonbeleid.

Zo bekeken we de mogelijkheden van alternatieve verloningen en kwamen we bij Joule terecht om enkele medewerkers te voorzien van een fiets. We zijn blij dat we hen een extraatje kunnen geven zonder dat onze loonkost de hoogte in gaat.

De toekomst van Mandel Car

Nog 9 jaar en we vieren ons 100 jarig bestaan! We blijven nog steeds gedreven om te groeien en kijken ernaar uit om nog meer scholen, reisoperatoren, sportverenigingen en bedrijven te voorzien van de leukste ritten!

Wilt u ook graag zo’n topservice ervaren? Vraag dan een demo van ons op maat gemaakte tool voor bussenvervoer.

Demo tool bussenvervoer aanvragen