Advies met kennis van zaken

Fraai

 

De nv Lingerie Fragile beheert vijf exclusieve Fraai-lingeriewinkels in het Gentse en biedt het volledige Woody-gamma aan in vijf vestigingen in Vlaanderen en Brussel. Zaakvoerder Laurent Maes: “Voor de loonadministratie van mijn 22 medewerkers doe ik al tien jaar een beroep op Besox. Hun persoonlijke service is onovertroffen.”

“Ik heb al tien jaar dezelfde dossierbeheerder”

BESOX: PERSOONLIJK CONTACT
“Ik ken Besox al meer dan tien jaar, toen het nog het Sociaal Secretariaat van de Kust heette”, vertelt Laurent
Maes. “Toen ik met mijn restaurant in Knokke begon, heb ik gewoon de leverancier van mijn voorgangster overgenomen. Als starter kreeg ik bij hen alle diensten: sociaal secretariaat, accountancy, verzekeringen, ondernemersloket …

De dienstverlening was prima, dus ik had geen enkele reden om te veranderen. Ondertussen is het sociaal secretariaat Besox geworden, maar ik heb daar niets van gemerkt: de service is optimaal. Hun grote troef is het persoonlijk contact: als ik naar mijn dossierbeheerder bel, weet hij wie ik ben en kent hij mijn dossier. En wanneer hij ziek is of met vakantie, kan zijn vervanger mij voortreffelijk bijstaan.”

Fraai heeft 22 werknemers in dienst en doet regelmatig een beroep op Besox voor adviezen over ontslagregeling, eindejaarspremie, tijdskrediet … “Zij kunnen mij onmiddellijk helpen én met kennis van zaken. Hun dossierkennis is vaak groter dan die van de vakbond. Ze zijn ook heel toegankelijk: ik spring vaak eens binnen wanneer ik op weg ben naar de winkel. Zonder afspraak. Dat is nooit een probleem.”

fraai

Wie is Fraai?

Laurent Maes baatte een restaurant uit op de zeedijk in Knokke terwijl zijn vrouw, Elisabeth Staelens, in 2004 een kleine lingerieboetiek opende in Destelbergen. Vijf jaar later, in 2009, bouwden Laurent en Elisabeth enkele huizen verder een nieuwe Fraai-lingeriewinkel en de zaken gingen goed. In 2013 opende Fraai een tweede vestiging in hartje Gent, waardoor ze meteen ook de topmerken van de bekende
lingeriespecialist Van de Velde (PrimaDonna en Marie-Jo) in portefeuille kregen. Een jaar later breidde de winkelketen uit met vestigingen in Lochristie en Lokeren en in 2016 kwam er een vijfde winkel in De Pinte. “Voor een lingeriewinkel zijn twee zaken primordiaal: de lokale aanwezigheid en het aanbod van de belangrijkste lingeriemerken”, aldus Laurent Maes.

VOLLEDIG WOODY-AANBOD
De oorspronkelijke Fraai-winkel in Destelbergen werd in 2009 de eerste boetiek met een compleet Nuit de Folie-aanbod: gespecialiseerd in nachtkledij van baby tot volwassene. Woody is in meerdere winkels te vinden, maar vaak gefragmenteerd. Destelbergen had exclusief het hele gamma. In 2011 breidde Laurent Maes dit concept uit naar Knokke, in 2012 naar Dendermonde en Antwerpen en in 2016 naar Brussel. Meer zullen er niet volgen, want Nuit de Folie hecht aan zijn exclusiviteit. Nuit de Folie is partner van Fraai.

www.fraai.be                 www.nuitdefolie.be