Besox

Opleidingsfonds Dienstencheques: wijzigingsbesluit

12 april 2021

Sedert 2013 zijn de bedragen die vanuit het Opleidingsfonds Dienstencheques worden terugbetaald aan de dienstencheque-ondernemingen voor het organiseren van opleidingen onveranderd gebleven.

De verspreiding van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande veiligheidsvoorschriften hebben de kostprijs voor het organiseren van de opleidingen echter sterk doen toenemen (huur van ruimtes waar social distancing kan worden gegarandeerd, aankoop van ontsmettingsmiddelen en mondmaskers, …).

In 2020 is het aantal opleidingen teruggevallen. Helaas zijn de verwachtingen dat ook in 2021 de omstandigheden niet meteen sterk zullen wijzigen. Om tegemoet te komen aan de stijgende opleidingskosten voorziet de Vlaamse Regering nu in een tijdelijke verhoging van een aantal bedragen.

Deze maatregelen maken het niet alleen mogelijk voor dienstencheque-ondernemingen om opleidingen te kunnen blijven organiseren tijdens deze periode van corona, maar ze voorkomen ook dat de benutting van het opleidingsbudget nog verder daalt en dat heel wat huishoudhulpen de nodige opleidingen niet kunnen volgen.

De Vlaamse Regering heeft het wijzigingsbesluit goedgekeurd

Opgelet: over het wijzigingsbesluit wordt het advies ingewonnen van de SERV en van de Raad van State en is dus nog niet definitief.

Meer informatie met betrekking tot het Opleidingsfonds Dienstencheques kan u hier terugvinden.

Bron: Nieuwsbrief dd. 26 maart 2021, https://beslissingenvlaamseregering.vlaanderen.be/.