Besox

Flitscontroles vleessector uitgesteld naar oktober 2021

9 september 2021

De SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) kondigt aan dat de geplande flitscontroles in de vleessector verplaatst zijn van september naar oktober 2021.

Deze aangekondigde flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden daarom op voorhand gepubliceerd op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst).

Dit neemt echter niet weg dat de inspectiediensten, bij vaststelling van zwaarwichtige inbreuken, ook tijdens deze flitscontroles kordaat kunnen optreden en indien nodig verbaliseren.

De gewone, onaangekondigde controles door de inspectiediensten zullen uiteraard ook blijven doorgaan en zware sociale fraude zal verder streng aangepakt worden.

Via de website van de SIOD wordt een specifieke checklist voor de vleessector ter beschikking gesteld. Deze checklist geeft een handig overzicht van de documenten die de inspectiediensten bij een controle kunnen opvragen. De checklist bevat ook een aantal vragen die de sociaal inspecteurs vaak stellen tijdens hun controles.

Bron: www.siod.belgie.be.