Terug naar het overzicht

Start to coach – 2/4

Start to coach gebruikt een managementstijl die is gebaseerd op professioneel vertrouwen. Een coachend manager trekt niet ‘voor de zekerheid’ alle verantwoordelijkheid naar zich toe, maar geeft zijn vertrouwen aan medewerkers en team. In deze training verbeter je je coachingsvaardigheden en leer je je coachingsstijl op een natuurlijke manier in je managementpraktijk te integreren. Door medewerkers te coachen, maak je beter gebruik van hun vaardigheden en capaciteiten. Coachend leiderschap maakt talenten zichtbaar. Het stelt medewerkers in staat flexibeler te reageren op nieuwe situaties. Je instrumenten: de motivatieketen, het model van Maslow, MBTI (Myers-Briggs type indicator), kernkwaliteiten en motiverende doelen.

Tijdens de training:

  • Leggen we bestaande leiderschapspatronen bloot.
  • Wijzen we op de te overbruggen kloof tussen huidige praktijk en einddoel.
  • Experimenteren we met coachingsvaardigheden: actief luisteren en leidinggeven met de handen op de rug.
  • Zetten we coaching-on-the-job in als krachtig leermiddel.
  • Helpen we medewerkers te zoeken hoe ze binnen de gegeven kaders, hun passie in hun werk kunnen leggen.

Besox is een geregistreerd dienstverlener voor kmo-portefeuille (registratienummer: DV. 0229316). Subsidies in het kader van een kmo- portefeuille kunnen elektronisch worden aangevraagd via http://www.kmo-portefeuille.be en dit tot 14 kalenderdagen na de start van de opleiding. Na deze termijn kan u geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze opleiding. Voor meer info: https://www.besox.be/opleidingen/

Attesten: u kan een vormingsattest ontvangen bij deelname aan elk van deze sessies.

Annulatie: in geval u verhinderd bent, kunt u zich steeds laten vervangen door een collega of ons schriftelijk van uw afwezigheid verwittigen (uiterlijk twee dagen op voorhand). Indien u afwezig bent zonder tijdige schriftelijke verwittiging, zijn wij genoodzaakt een annulatiekost aan te rekenen van € 50 p.p.

Boek deze opleiding


Ja Nee

    Facturatieadres