Besox

Ondernemen en sporten een bewuste keuze

25 september 2019
Christophe Morbee – CEO bij Besox

Knokke-Heist, 25 september 2019 – Als het snelst groeiende sociaal secretariaat van ons land, willen we ondernemers en hun medewerkers in beweging brengen. Op 29 september, laten we in samenwerking met de Gemeente Knokke-Heist deelnemers van de ‘Besox Early Bird Run’ bij het krieken van de dag een unieke loopervaring beleven. Met een parcours doorheen de Zwinvlakte, – duinen en – polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park, kan men genieten van een unieke locatie. 'Sporters beleven meer' staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.

Sporten is één van de eerste dingen die van je agenda verdwijnt zodra je minder tijd hebt. Zeg nu zelf: na een lange dag hard werken is een uurtje onderuit op de bank een veel aantrekkelijker idee dan je sporttas nemen om naar een training of sportschool te gaan. Toch? En dat terwijl we allemaal weten dat sporten eigenlijk heel goed voor ons is. Regelmatig een uurtje sporten helpt je om je lichaam gezond en sterk en je geest scherp te houden. Het ontspant en zorgt voor nieuwe energie. Bovendien helpt sporten om beter te slapen, waardoor je meer energie hebt en minder gauw vermoeid bent.

Sporten helpt ondernemers

Besox wil ondernemers en hun medewerkers aan het sporten krijgen. “Het is een bewuste keuze”, zegt CEO, Christophe Morbee bij de start van de Europese week van de sport. "Sporten heeft niet alleen positieve gevolgen voor je lijf en leden, maar ook voor het  ondernemerschap zelf. Het geeft je de kans om even afstand te nemen van alles waar je mee bezig bent en je gedachten te ordenen. Onderzoek toonde aan dat je creativiteit en je oplossingsvermogen een heuse boost krijgen vlak na een sportsessie”, zegt Morbee.

 “Sporten heeft ook op de langere termijn voordelen voor je ondernemerschap", gaat Morbee verder. "Regelmatig sporten helpt je beter om te gaan met werkdruk en vermindert stress. Je geheugen en je concentratievermogen verbeteren en dus ga je doelgerichter te werk en je neemt toe. Sporten versterkt daarnaast je doorzettingsvermogen en je zelfvertrouwen. Wat geeft een grotere kick dan die oefening die je ooit met veel zweetdruppels uitvoerde en je vooral op de tweede dag spierpijn bezorgde, nu moeiteloos te kunnen doen?”, besluit de Besox topman.

De Besox Early Bird Run

Naar aanleiding van de Europese Week van de Sport – die plaatsvindt van 23 tot 30 september – wil Besox hun oproep tot meer sporten kracht bij zetten. Daarom zijn ze de drijvende kracht achter de Besox Early Bird Run. Zodat het een eerste stap kan zijn naar een nieuwe routine die de kans om vol te houden vergroot. De deelnemers starten tussen 8 en 9 uur, individueel om de tien seconden. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van om en bij 8 of 11,5 kilometer afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de ooievaars vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de zilverreigers gaat van start tussen 8.45 en 9 uur.

Locatie
Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist

Parcours
Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad-paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

Inschrijven en info
Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480
Fax 00 32(0)50 630.499
earlybirdrun@knokkeheist.be

Tags