Besox

Mijn werknemer heeft corona: wat zijn de huidige regels?

3 april 2023

Tijdens de coronacrisis moesten strikte regels worden gevolgd. Maar ook vandaag nog kunnen werknemers worden besmet met het Covid-virus of in aanraking komen met iemand die corona heeft. Wat zijn de huidige regels hieromtrent?

Hierna vind je een overzicht met de te ondernemen stappen bij een werknemer die besmet is met corona of een hoog-risico-contact heeft gehad:

Indien de werknemer corona heeft, niet ziek is, maar ook niet kan telewerken, kan enkel werkloosheid wegens overmacht worden aangevraagd indien de volgende voorwaarden cumulatief worden vervuld:

  • de isolatie blijkt uit het attest waarop vermeld staat dat de werknemer de woning niet mag verlaten;
  • de duur van de aangevraagde periode is beperkt tot 7 dagen (op voorwaarde dat de werknemer de laatste drie dagen geen koorts meer heeft en geen symptomen meer vertoont). In collectiviteiten voor kwetsbare personen, zoals woonzorgcentra, bedraagt de isolatie 10 dagen.

Is er binnen het gezin/huishouden van de werknemer iemand besmet, wordt bijkomend geadviseerd om een mondmasker te dragen bij contact met andere personen en dit gedurende 7 kalenderdagen.

Bron: www.info-coronavirus.be

Categorie

Tags