Besox

De paasvakantie ligt in het verschiet. Reiskoffer klaar, checklist op punt, klaar voor vertrek?!

20 maart 2023

Je reis tot in de puntjes geboekt, leuke vooruitzichten, maar misschien toch even stilstaan bij een reisbijstandsverzekering, voor het ideale gemoed.

Ik vertrek binnenkort op reis, wat nu?

Het spreekt voor zich dat een reisbijstandsverzekering vóór jouw effectieve vertrek moet afgesloten worden. Het is dus geen optie om tijdens je verblijf in binnen- of buitenland nog een polis af te sluiten.

Op basis van de frequentie waarop alsook de kostprijs waarmee je reist, kan je opteren voor een tijdelijke of een jaarlijkse formule. Dit is van persoon tot persoon afhankelijk.

Het is dus perfect mogelijk om elke reis afzonderlijk te verzekeren, maar soms kan een jaarlijkse waarborg aangeraden zijn. Diverse factoren, waaronder ook de duurtijd van een reis spelen hierbij een rol.

Een reisverzekering is dan ook meer dan ooit persoons- en situatie gebonden!

Wie is verzekerd in de reisverzekering?

Binnen de reisverzekering kan je kiezen tussen een tijdelijke dan wel een jaarlijkse formule. Afhankelijk van deze keuze, bepaal je ook wie mee opgenomen zal worden in het contract.

Sluit je een tijdelijke reisverzekering af dan blijven de personen beperkt tot het gezelschap waarmee je de reis zal maken. Opteer je eerder voor een jaarlijkse formule dan kan je deze uitbreiden tot alle leden van het gezin. Vaak zelfs in combinatie met een voertuigbijstand.

Controleer deze informatie goed vóór je op reis vertrekt.

Wat is verzekerbaar?

Een reisbijstandspolis kan je dus uitbreiden met enerzijds een voertuigbijstand (al dan niet met de optie vervangwagen) maar anderzijds ook met een bagageverzekering, dekking schade aan een huurwagen, bijstand op of buiten de skipiste alsook een extra annulatie-dekking.

Kortweg : je kan je bijstandspolis volledig op jouw maat én dat van je medereiziger(s) laten opmaken.

In welke landen zijn de waarborgen van de reisverzekering van toepassing?

In principe is de waarborg geldig binnen België, Europa of wereldwijd maar is het mogelijk dat sommige landen uitgesloten zijn gelet op geopolitieke risico's. Denk hierbij aan politiek onstabiele landen, landen in oorlog of met een risico op aanslag …

Conclusie:

Maak van een “citytrip”, een autoreis of subtropische reisbestemming een totaalbeleving en ga voor een ideale gemoedsrust. Bespreek je plannen met ons, dan bezorgen wij u een formule op maat!

Binnenkort een reisje geboekt? Maak hier een afspraak: verzekeringen@besox.be

Categorie

Tags