Besox

Coronacrisis: bijzonder afbetalingsplan voor RSZ-bijdragen verlengd

1 december 2020

In de context van de economische gevolgen van de COVID-19-crisis past de RSZ zijn steun aan alle ondernemingen in financiële moeilijkheden verder aan.

Als u te kampen heeft met betalingsproblemen ingevolge het coronavirus kan u nu ook voor het derde en het vierde kwartaal een bijzonder afbetalingsplan voor de sociale werkgeversbijdragen aanvragen bij de RSZ. Dit afbetalingsplan kan eveneens toegepast worden op de bijdragen verschuldigd voor het vakantiegeld van het boekjaar 2019.

U kan zo’n minnelijk afbetalingsplan krijgen met een duur van maximaal 24 maanden. De betalingsmodaliteiten worden aangepast aan uw mogelijkheden. Als u het afbetalingsplan strikt respecteert, hoeft u geen toeslagen of intresten te betalen.

U kan dit afbetalingsplan aanvragen via de website van de RSZ (https://www.socialsecurity.be/site_nl/employer/applics/paymentplan/index.htm). U vult het aanvraagformulier in en legt uit op welke manier uw onderneming financieel te lijden heeft onder het coronavirus.

Wij geven u nog mee dat u – naast dit bijzonder afbetalingsplan in kader van het coronavirus – nog steeds beroep kunt doen op het klassieke minnelijk afbetalingsplan voor alle kwartalen en rechtzettingen.

Bron: www.socialsecurity.be

Tags