Besox

15 mei: Dag van het gezin. Ruim 80% heeft een familiale verzekering… En u?

15 mei 2023

Iedereen heeft wel eens pech. Een ongeluk is tenslotte snel gebeurd, hoe klein of groot deze ook mag zijn. Heel wat gezinnen beschermen zich tegen de financiële gevolgen van deze ongelukken en dit via de burgerlijke aansprakelijkheid, of in de volksmond: “de familiale verzekering”.

Uit het leven gegrepen:

  • Uw kinderen spelen een spelletje voetbal in de tuin. De bal belandt in het raam van de buur. Het glaswerk ligt aan diggelen…
  • Bij het snoeien van uw boom valt deze op de veranda van de buren.
  • Uw kat maakt krassen in het koetswerk van de wagen van uw buurman.
  • U gaat met uw kinderen naar de supermarkt en uw kind stoot met zijn winkelkar tegen een wijnuitstalling.
  • U hebt een waterlek in uw badkamer en veroorzaakt vochtschade bij uw (onder)buur.
  • U huurt een appartement aan derden. Er is schade aan de glaspartijen. Afhankelijk van het huurcontract, kan met ook u hiervoor aansprakelijk stellen.
  • U helpt een vriend bij het verhuizen en brengt schade aan de voordeur van het appartementsgebouw aan.

Nog niet overtuigd?

Wat is verzekerd en wie is de verzekerde?

1. Wie is de verzekerde:

In de familiale polis ziet men het begrip ‘verzekerde’ zeer ruim.

De polis familiale is vooreerst van toepassing op alle leden van het gezin. Dit geldt ook voor kinderen die niet op uw adres inwonen, maar voor wiens onderhoud u verantwoordelijk bent. Dit laatste speelt hoofdzakelijk binnen de context van gedeelde opvoeding, alsook studenten die op kot verblijven.

Verder wordt ook de schade, veroorzaakt door uw huisdieren, vergoed. Ook de personen die op uw kinderen en/of huisdieren passen evenals de mensen die in uw privésfeer voor uw werken (bv. poetshulp) vallen onder deze ruime dekking.

2. Wat is verzekerd:

De ‘familiale’ is een bijzonder relevante en essentiële verzekering. Voor een beperkte premie geniet u een ZEER ruime waarborg. Het vergoedt immers zowel de lichamelijke alsook materiële schade die u als verzekerde aan derden toebracht.

Wat als ik schade heb door derden?

Zelf schade geleden in uw privéleven door een onvoorzichtige derde?

Dan kan u zich beroepen op uw rechtsbijstand. Deze waarborg kan u bijkomend onderschrijven. Geïntegreerd binnen de familiale polis, dan wel via een onafhankelijke maatschappij.

Conclusie:

Voor een beperkte premie geniet u met het hele gezin een zeer ruime waarborg. Uw vermogen optimaal afgeschermd voor eender welk ongeval.

Heeft u vragen over deze polis. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze medewerkers: verzekeringen@besox.be

Uw Besox Team!

Categorie

Tags