Besox

Werkbaarheidscheques en verhoging KMO-portefeuille verlengd tot 31 december 2020

6 februari 2020

Werkbaarheidscheques maken het voor de werkgever mogelijk om een scan (of meting) aan te kopen om de werkbaarheid voor de werknemers in kaart te brengen of een begeleiding om een scan (of meting) uit te voeren. Onder begeleiding verstaat men o.a. het opstellen van een werkbaarheidsplan of het opvolgen van de veranderingen op het vlak van de werkbaarheid binnen de onderneming. De overheid komt voor 60% tussen in de kosten, de werkgever moet zelf nog 40% van de kosten dragen.

Daarnaast werd de KMO-portefeuille voor ‘werkbaar werk’ tijdelijk verhoogd. Deze kan gebruikt worden voor acties rond werkbaar werk en andere acties, op voorwaarde dat er reeds acties rond werkbaar werk werden genomen binnen de KMO-portefeuille. De overheid komt bij kleine ondernemingen voor 40% van de totale kosten tussen, bij middelgrote ondernemingen gaat het om 30%. De werkgever moet dus zelf nog 60% of 70% van de kosten dragen.

De deadline voor de aanvraag van beide maatregelen lag op 31 december 2019.

De werkbaarheidscheque werd verlengd tot 31 december 2020 en zal zowel voor de profit- als de socialprofitsector toegankelijk zijn. De verhoging van de KMO-portefeuille werd verlengd voor dezelfde periode.

Het Departement Werk en Sociale Economie geeft hierover bovendien infosessies in Gent en Leuven waarbij beide maatregelen worden voorgesteld en waarbij u op weg geholpen wordt om de steun aan te vragen.

Gent: Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent)

  • Woensdag 19 februari 2020 van 10u tot 12u
  • Woensdag 4 maart 2020 van 10u tot 12u

Leuven: Dirk Boutsgebouw (VAC Leuven)

  • Woensdag 11 maart 2020 van 10u tot 12u

Voor meer informatie en eventuele inschrijving op één van de infosessies kan u terecht op de website www.vlaanderen.be.

Bron: www.vlaanderen.be/werkbaarheidscheque-en-verhoging-kmo-portefeuille.

Tags