Besox

Vlaamse jobbonus: verhoogd bedrag in 2022

3 november 2022

Werknemers jonger dan 65 jaar die een laag beroepsinkomen van gemiddeld minder dan € 2.500 bruto per maand verdienen en die op 1 januari in Vlaanderen gedomicilieerd zijn, kunnen vanaf 2022 genieten van een Vlaamse jobbonus.

In 2022 wordt het bedrag van de jobbonus eenmalig met € 100 verhoogd. Deze verhoging geldt zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers. Elke werknemer die een jobbonus ontvangt, krijgt een vast bedrag van € 100 euro extra in 2022.

Deze nieuwe jobbonus zal betaald worden door de Vlaamse overheid en moedigt mensen aan om werk te zoeken of aan de slag te blijven. In onze nieuwsbrief van week 36 informeerden wij u al over de voorwaarden, de berekeningswijze en de toekenningsprocedure.

De Vlaamse overheid zal normaal gezien eind 2022 brieven versturen naar de werknemers die in aanmerking komen voor deze Vlaamse jobbonus. Er wordt echter wel van de werknemers gevraagd om hun rekeningnummer te registreren via Mijn burgerprofiel. Werknemers kunnen hun rekeningnummer nu al registreren en hoeven hiervoor de brief van de Vlaamse overheid dus niet af te wachten. Het is belangrijk dat de werknemers dit tijdig doen, zodat ze de jobbonus ook effectief via de Vlaamse overheid kunnen ontvangen.

Meer informatie over de Vlaamse jobbonus is terug te vinden via www.vlaanderen.be/jobbonus.

Tags