Besox

Bij VDAB krijgt u een code 95-module met 3 uur rijpraktijk voor uw chauffeurs

28 september 2016

Met de kredietlijnkorting betaalt u maar de helft!

Zoals u weet, moeten uw chauffeurs vanaf hun 2e cyclus Verplichte Nascholing voor de Vakbekwaamheid een opleiding volgen met 3 uur rijpraktijk. Chauffeurs die hun Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Groep C behaald hebben na 1 februari 2013, moeten zo’n opleiding al vanaf hun 1e cyclus volgen.

Ons aanbod

De sector Transport en Logistiek en VDAB sloten een vernieuwd samenwerkingsakkoord af voor de periode 2016-2017. In het kader van deze overeenkomst biedt VDAB aan de bedrijven uit de sector de mogelijkheid om chauffeurs een code 95-module met 3 uur rijpraktijk te laten volgen in een VDAB-opleidingscentrum dat de opleiding Vrachtwagenchauffeur organiseert. Dat zijn onze opleidingscentra in Oostende, Rekkem, Wondelgem, Temse, Anderlecht, Herentals en Genk-Zuid.

De voorwaarden

Er zijn 6 voorwaarden verbonden aan ons aanbod:

  1. Enkel chauffeurs die als RSZ 083-arbeider werken voor een bedrijf uit PsC 140.03 mogen deelnemen.
  2. Jaarlijks kunnen maximum 400 chauffeurs de module volgen.
  3. Er mogen maximum 5 chauffeurs van hetzelfde bedrijf deelnemen. Elke onderneming met een eigen RSZ 083-nummer telt als één bedrijf.
  4. We organiseren de module enkel op weekdagen.
  5. Per dag kunnen 2 chauffeurs de module volgen. We organiseren de module enkel als er 2 deelnemers zijn. De deelnemers kunnen chauffeurs van verschillende bedrijven zijn.
  6. We geven de opleiding in het Nederlands: de deelnemende chauffeurs moeten dus goed Nederlands spreken en begrijpen.

Wat kost deze opleiding u?

Per chauffeur kost deze module 480 euro.

Wanneer RSZ 083-arbeiders deze module bij VDAB volgen, is er een Kredietlijnkorting van 50% voor bedrijven uit de sector. Zo wordt de kost dus gehalveerd tot 240 euro per chauffeur. Wanneer een ingeplande deelnemer niet komt opdagen zonder geldige reden, dan rekenen we toch de kostprijs voor de opleiding aan.

VDAB is door de Vlaamse KMO-portefeuille erkend als dienstverlener. KMOs kunnen de resterende kost van 240 EUR dus inbrengen bij de KMO-portefeuille.

VDAB factureert halfjaarlijks de facturen voor deze opleiding.

Wat moet u doen om een chauffeur de opleiding te laten volgen?

Stap 1:

Contacteer Kathleen Vermoesen, consulent van het Vlaams Transport Secretariaat (VTS) van VDAB op het nummer 02 454 82 98 of via kathleen.vermoesen@vdab.be.

Het VTS spreekt met u af bij welk opleidingscentrum en op welke datum uw chauffeur(s) de opleiding kunnen volgen.

Stap 2:

U bezorgt aan het VTS het SFTL-Kredietlijnattest 50%. Liefst zo snel mogelijk en ten laatste 1 week voor de opleiding. Zo krijgt u de korting van 50% op de opleidingskost.

Het SFTL-Kredietlijnattest 50% vindt u hier. Daar vindt u ook de link naar het formulier en de bijhorende informatie.

Bij benaming van de VDAB-opleiding vult u in: Code 95-module met 3u rijpraktijk.

Heeft u nog vragen?

Contacteer dan Kim Verrept van VDAB – Provinciaal accountmanager havens, transport en logistiek – op het nummer 0499 59 59 40 of via kim.verrept@vdab.be.