Besox

Rendeux erkend als toeristisch centrum

14 september 2015

De gemeente Rendeux wordt vanaf 11 september 2015 erkend als toeristisch centrum.

Dit heeft belangrijke gevolgen voor plaatselijke kleinhandelszaken en kapperssalons. Binnen een erkend toeristisch centrum geldt er immers een uitzondering op het verbod van zondagsarbeid.

Kleinhandelszaken en kapperssalons gelegen in een toeristisch centrum kunnen hun werknemers gedurende bepaalde periodes op zondag laten werken, met name:

  • van 1 mei tot 30 september;
  • tijdens de kerst- en paasvakantie;
  • buiten deze periodes, gedurende 13 zondagen per jaar op plaatsen:
    • waar tijdens het weekeinde een toevloed van toeristen plaats heeft door het bestaan van bezienswaardigheden of van bekende plaatsen van culturele, historische of religieuze aard of van natuurschoon;
    • waar manifestaties van allerlei aard plaatsvinden, zoals salons, tentoonstellingen, musea, jaarbeurzen, nijverheids- en landbouwtentoonstellingen, markten, braderijen, optochten en sportmanifestaties.

Bron: M.B. van 25 augustus 2015 tot erkenning van de gemeente Rendeux als toeristisch centrum in uitvoering van het koninklijk besluit van 9 mei 2007 betreffende de tewerkstelling op zondag in kleinhandelszaken en kapperssalons gevestigd in badplaatsen, luchtkuuroorden en toeristische centra, B.S. 1 september 2015.

Tags