Terug naar het overzicht

Bijblijfsessie VDAB & Besox

In samenwerking met VDAB organiseren we een infosessie over HR-topics voor werkgevers.

Deze opleiding wordt erkend door het BIBF met referentienummer 98734 voor een vorming van 2 uur. Gelieve na elke opleiding een vormingsattest aan te vragen.

Programma

  • 10:30 uur: Ontvangst met koffie
  • 11:00 uur: VDAB spreker – Single Permit
  • 11:45 uur: Besox spreker – Tijdskrediet en thematische verloven
  • 13:00 uur: Broodjeslunch

Voor wie?

  • Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals

Single Permit

De diversiteit in onze bedrijven neemt toe. Steeds meer vacatures worden ingevuld door werknemers met een migratieachtergrond. Werkgevers stellen zich hierover allerlei vragen. Welke mogelijkheden zijn er? Mag een asielzoeker werken in België? Welke vergunningen bestaan er allemaal? Monika geeft een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in verband met de tewerkstelling van vreemde arbeidskrachten die sinds de invoering van de Single Permit van kracht zijn. Op alle andere ‘vreemde’ vragen over aanwerving, taal een cultuur geeft Ines een antwoord aan de hand van een digitaal platform.

Tijdskrediet en thematische verloven

Wie ziet er door de bomen het bos nog? De jongste jaren ondergingen beide stelsels tal van veranderingen. Tijdens deze uiteenzetting zal Lieveke de bestaande stelsels ontrafelen, zodat je weer scherp ziet als morgen of overmorgen een van je medewerkers een bepaald soort verlof komt claimen. Wat kan er? Wat mag er? Wat zijn je plichten als werkgever? Aan welke voorwaarden moet je werknemer voldoen om recht te hebben op een bepaald soort verlof? Ook het redelijk recente 1/10 ouderschapsverlof en – als kers op de taart – het zeer recente mantelzorgverlof komen aan bod.

Extra info over de sessie

Boek deze opleiding

Registreer u hier