Besox

Lancering mobiele app voor student@work

25 februari 2015

Op 9 februari 2015 hebben minister van sociale zaken Maggie De Block en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid een mobiele app voor de onlinedienst Student@work gelanceerd. Studenten met een smartphone kunnen met deze app om het even waar en wanneer nagaan hoeveel dagen ze nog kunnen werken als jobstudent met verminderde sociale bijdragen. Via deze app kunnen studenten eveneens een attest met het aantal resterende dagen maken en meteen doorsturen naar een werkgever.

Elke student kan ook nog via de internettoepassing ’50 Days’, via de website www.studentatwork.be, het saldo van zijn of haar contingent nakijken. De student kan eveneens de resterende werkdagen inplannen via een kalendertoepassing en een attest afdrukken of verzenden via e-mail ten behoeve van de werkgever.

De werkgever krijgt via de portaalsite www.socialezekerheid.be ook zelf toegang tot het saldo van de student via de webapplicatie Student@work. De student kan hem hiertoe toegang verlenen via een code. Hierdoor wordt gestreefd naar maximale transparantie, met respect voor de privacy van de student, zodat zowel de werkgevers als de studenten op ieder ogenblik zeker zijn dat ze het resterende contingent niet overschrijden.

Bron: www.studentatwork.be