Besox

Een gedeelte van de gemeente Tervuren erkend als toeristisch centrum 

29 mei 2017

In het Belgisch Staatsblad van 17 mei 2017 werd een besluit gepubliceerd waarin vermeld staat dat een gedeelte van het grondgebied van de gemeente Tervuren wordt erkend als toeristisch centrum, namelijk het op het grondgebied van Tervuren gelegen gedeelte van het Zoniënwoud, het Kapucijnenbos en het Park van Tervuren, alsmede het handelscentrum van de gemeente Tervuren bestaande uit de Markt, de Leuvensesteenweg tot en met huisnummer 17, de Brusselsesteenweg tot en met huisnummer 65, de Hoornzelestraat tot en met huisnummer 40, de Kerkstraat, de Kasteelstraat en de Klarastraat.

In een toeristisch centrum kan er in de kleinhandelszaken en kapsalons op zondag gewerkt worden:

  • van 1 mei tot 30 september;
  • tijdens de kerst- en paasvakantie;
  • buiten deze periodes, gedurende 13 zondagen per jaar waarop salons, jaarbeurzen, tentoonstellingen,… plaatsvinden of bij een toevloed aan toeristen o.w.v. het bestaan van bezienswaardigheden of van bekende plaatsen van culturele, historische of religieuze aard of van natuurschoon.

 

Bron: Ministerieel besluit d.d. 11 mei 2017 tot erkenning van een gedeelte van het grondgebied van de gemeente Tervuren als toeristisch centrum in uitvoering van het koninklijk besluit van 9 mei 2007 betreffende de tewerkstelling op zondag in kleinhandelszaken en kapperssalons gevestigd in badplaatsen, luchtkuuroorden en toeristische centra (1), B.S. 17 mei 2017