Besox

Flitscontroles in de elektrotechnische en de bouwsector op donderdag 21 maart 2019

20 maart 2019

Op donderdag 21 maart 2019 zullen de sociale inspectiediensten een nationale flitscontrole uitvoeren in de elektrotechnische sector en in de bouwsector.

Deze aangekondigde flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden daarom op voorhand gepubliceerd op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst). Dit neemt echter niet weg dat de inspectiediensten, bij vaststelling van zwaarwichtige inbreuken, ook tijdens deze flitscontroles kordaat kunnen optreden en indien nodig verbaliseren.

De gewone, onaangekondigde controles zullen uiteraard onverminderd blijven doorgaan en zware sociale fraude zal streng worden aangepakt.

De SIOD stelt een specifieke checklist voor de bouwsector ter beschikking. Voor de elektrotechnische sector werd geen specifieke checklist voorzien, maar de SIOD liet weten dat de betrokken werkgevers zich kunnen baseren op de checklist voor de metaalsector. Deze checklists geven een handig overzicht van de documenten die de inspectiediensten bij een controle kunnen opvragen.

Bron: https://www.siod.belgie.be/nl.