Besox

Flitscontroles in de bouwsector op 30 mei 2017

29 mei 2017

Op initiatief van de Staatssecretaris voor de bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer wordt door de sociale inspectiediensten een nationale flitscontrole in de bouwsector uitgevoerd op dinsdag 30 mei 2017.

De bouwsector is traditioneel een zeer fraudegevoelige sector. Daarom worden er specifieke controles voor de sector opgenomen in het ‘actieplan voor de strijd tegen de sociale fraude en sociale dumping’.

Deze aangekondigde controles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden voorafgaand gepubliceerd op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst). Dit neemt echter niet weg dat de inspectiediensten, bij vaststelling van zwaarwichtige inbreuken, ook tijdens deze flitsoncontroles kordaat zullen optreden en indien nodig verbaliseren.

De gewone, onaangekondigde controles zullen uiteraard onverminderd blijven doorgaan en zware sociale fraude zal streng worden aangepakt.

De sociale inspectiediensten stellen via deze link een checklist voor de bouwsector ter beschikking. Deze checklist geeft een overzicht van de documenten die de inspectiediensten kunnen opvragen.

 

Bron: http://www.siod.belgie.be en http://www.philippedebacker.be.