Besox

Infosessie: bijblijven, HR-topics voor werkgevers 2016

7 Januari 2016

Bijblijven, HR-topics voor werkgevers 2016

Sinds december 2015 zijn een aantal federale maatregelen van kracht die de invoering van de geregistreerde kassa in de Horeca moeten compenseren. VDAB en BESOX slaan de handen in elkaar om u tijdens deze gratis informatiesessie meer duiding te geven over hoe u ze kan toepassen in uw onderneming. De toepassing van deze federale maatregelen en het gebruik van de geregistreerde kassa houden verband met de verscherpte controles door de inspectiediensten. Daarom is het belangrijk dat u als Horecawerkgever weet wat zo’n controle inhoudt en hoe u er zich op voorbereidt.

Programma

08.00u – 08.30u Onthaal met ontbijt
08.30u – 08.45u

VDAB

Verwelkoming

08.45u – 10.00u

BESOX

We geven u graag toelichting bij de volgende onderwerpen:

  • Hoeveel overuren mogen uw medewerkers presteren sinds de nieuwe maatregelen?
  • Vanaf wanneer is er overloon verschuldigd en is er dan ook nog recht op inhaalrust?
  • Wat houden de flexi-jobs nu eigenlijk precies in?
  • Is er dan ook nog een verschil met een “extra”?
  • Hoe bereid ik me voor op een sociale controle?
  • Wat mag een controleur (niet)?
  • Welke zijn mijn rechten als werkgever?

Horeca-maatregelen: Lieveke Van Tieghem, klantenadviseur Besox
Sociale Inspectie: Steven Deruwe, business development manager Besox

10.00u Einde
U krijgt de gelegenheid om het VDAB-Horecacentrum te bezoeken en kennis te maken met onze instructeurs Horeca.

 

Datum en locatie

Deze informatiesessie vindt plaats op dinsdag 26 januari 2016 van 8 tot 10 uur in het VDAB-opleidingscentrum Oostende.

Adres: Archimedesstraat 4, 8400 Oostende.
Er is parkeergelegenheid in de omgeving.
Klik hier voor een plannetje.

Hoe inschrijven voor de informatiesessie?

Inschrijven kan tot 21 januari 2016.
Klik hier om u in te schrijven.

Deelnemen is gratis.
U ontvangt automatisch een bevestiging van uw inschrijving.
Enkele dagen voor de infosessie ontvangt u nog een herinneringsmail met alle praktische informatie.

Tags